Instagram

Instagram

29 apr. 2012

Nya höjder


Ja mot nya höga höjder blev det idag. Hade som plan att tejpa fast en kamera i staketet bakom målet på Valhalla IP. Det hela hängde på att de skulle ha en stege undangömd någonstans på området, men det hade de inte. Per kläckte då idén att jag kunde fästa den i belysningsstolparna. Efter ett kort snack med vaktmästaren var jag på väg upp mot skyn. Ställningen blev dock smalare ju längre upp man kom och med kamera dinglande på magen tog det tillslut stopp. Kanske lika bra det. Tyvärr kände kameran för att byta vinkel ganska tidigt i första halvlek, kan haft något med blåsten att göra. Det resulterade i 608 sneda bilder på bortre straffområdet där det hände ungefär ingenting. Men skam den som ger sig, här ska jobbas mer med remotekameror i vår!

I matchen sen mellan Jitex och Tyresö blev det dramatik när Caroline Seger landade illa efter en nick och fick åka till sjukan. Som tur är verkar det inte vara så farligt som det såg ut. Bättre med en vrickad fot än en bruten fot som man brukar säga. Tjenaaaa!


Foto: Per Friske





28 apr. 2012

Förbannelsen är borta!


Det har vilat någon slags förbannelse över mig under IFK Göteborgs matcher den här säsongen. Bara ryggar vid jubel, står på fel plats hela tiden, ja allt. Men idag verkar det ha släppt. Bra jubel, bra action, WT4an funkade så det blev livebilder, inget regn! Målkameran strejkade i andra halvlek och gav inget i första, men det räknas inte idag när IFK-förbannelsen är borta!





27 apr. 2012

Nu börjar det hända grejer


Har fått en släng av inspirationsenergi i dagarna. Började nog i måndags med ett totalt misslyckat försök med remotekamera på Rambergsvallen. Sätter aldrig mer en kamera på just den platsen, har inte kvar en enda bild därifrån. Men det fick mig att börja fundera i nya banor och göra något som jag funderat på i ett knappt år. Sätta en kamera på taket bakom målet på Borås Arena. Med vägledning från arena-generalen Kung Jörgen så uppfylldes min önskan denna dag, fick i alla fall en i mitt tycke en rätt skön bild därifrån. I övrigt uträttades inga fotografiska stordåd. Men har verkligen fått blodad tand när det gäller att sätta remotekameror. Frågan är bara, hur många andra kameror kommer sitta där uppe nästa match... Tjenaaaa!







25 apr. 2012

En onsdag, bara så där


Lite Dagens Medicin-jobb som rundas av med damfotboll. Vittsjö spelade bort Göteborg FC totalt och bjöd dessutom på finfin fotboll, mer underhållande än de flesta herrmatcher faktiskt. Trist att resten av Göteborg inte vet det, då kanske det hade varit mer än dryga 300 på läktaren.

För övrigt är detta inlägg nr 200, blir en extra rad text till dess ära. Tjenaaaa!









23 apr. 2012

Bara skit


Eftersom det kändes så bra igår var det såklart tvunget att vara skit idag. Tre mål, tre missade mål med efterföljande jubel. Enda bra idag var straffsituationen där Hysén drogs omkull, det fick jag och att de nya kamerainställningarna fortfarande funkar riktigt bra. Rambergsvallen har dock ett av de skönaste ljusen så slutgiltig dom får vänta lite till.

Mål 1

Mål 2

Mål 3



22 apr. 2012

Utvilad


Då var man tillbaka igen, någorlunda utvilad efter en lugn vecka. Körde på fotboll och handboll idag. Hade dessutom lite tur med värdet som höll sig i ett ickeregnande tillstånd så länge fotbollen pågick innan det övergick till fullt regn lagom till handbollen. Har provat att leka med olika inställningar i photoshop och kamera raw förut, men idag provade jag att ändra om lite i kameran också. Tyckte nog att det blev till det bättre faktiskt, var lättare att få ett acceptabelt resultat i ps i alla fall. Får nog utvärdera det lite mer innan en slutlig dom kommer. Tjenaaaaaa!








18 apr. 2012

Ljusa mörka hallen


Det blev handboll istället för fotboll den här veckan. Har några dagar ledigt annars och det är rätt skönt mitt i allt slutspelande, kvalande och premiärmatcheri. Aranäs-VästeråsIrsta stod på menyn i en mörk men ändå lovande Aranäshall. Bra samspel mellan golv och ljus. 1/640 f2,8 ISO 6400 stod kameran på och det blev ändå några skarpa rutor. Med dubbla uppsättningen lampor över plan i hallen skulle detta nog ändå vara en av de bästa handbollshallarna i Göteborgsområdet, i alla fall ljusmässigt. Tjenaaaa!







15 apr. 2012

Go stämning


Det är ju alltid extra kul att vara på matcher där det är bra tryck från publiken. Det blir mer känslor och uttryck både på läktaren och på planen, mycket bra för en fotograf! Var nere i Varberg i går och fotade Varberg-Assyriska. Där var det bra stämning en stund, innan det blev lite bråk på läktaren och domaren valde att bryta matchen. Den återupptogs som tur var och matchen kunde spelas klart, 1-2 till Assyriska där. Och idag var jag i en kokande Partillebohall och saknade öronproppar. Liten plan, liten hall, supportrar med höga röster till höger och vänster. Är fortfarande lite dimmig i öronen, men go stämning var det! Tjenaaaa!










14 apr. 2012

och han sätter sig, rakt på ett...


Var på basket idag. Det var första gången jag fotade herrar som utövar denna ädla bollsport. Inte helt lätt var det, en av de svårare sporter jag fotat än så länge. Kom på efter en stund att det påminner en del om handboll rent fototekniskt. Det var bara att lägga till en till axel i rörelsemönstret. Här rör de sig inte bara fram och tillbaka väldigt snabbt, de rör sig uppåt också! Kan verka rätt så självklart, men det var svårt att komma in i det. Som grädde på moset upptäckte jag att det satt ett tuggummi i bilsätet när jag kom hem och klev ur. Detta var förstås en gåva från golvet bakom ena korgen i Boråshallen där jag inrättat mig temporära kontor. Hoppas på en kall natt så det är lätt att pilla bort ur sätet i morgon när det bär av mot Varberg och USM i Brottning och superettanfotboll i form av Varberg-Assyriska. Tjenaaaa!






12 apr. 2012

Elfsborg


Inte så mycket att säga om den här matchen. Det var dåligt med närkamper, vilket resulterar i väldigt få actionbilder. Men jubel blev det i alla fall. Alltid nått. I morgon blir det basket i Borås, ska blir spännande! Tjenaaa!