Instagram

Instagram

27 apr. 2013

Plus och minus


I går var jag först uppe i Trollhättan för att ta några porträtt till en japansk affärstidning. Rätt annorlunda mot vad jag brukar ha för mig helt enkelt. På eftermiddagen var det dock Göteborg Horse Show som gällde. Jag kom direkt från Trollhättan och cirklade runt 10 min på parkeringen utanför Scandinavium innan jag fick en parkering närmare ingången än någonsin tidigare! Bra start helt enkelt. Det vände dock ganska snabbt när jag upptäckte att jag glömt ackrediteringen hemma och såg framför mig ännu en lång väntan på parkering när jag var tvungen att åka hem och hämta den. Som tur var fixade kvinnan i ackrediteringsdesken en tillfällig åt mig så jag skulle slippa åka fram och tillbaka. Upp på plus igen alltså! Nästa nedgång kom när jag skulle montera remotekameran precis som dagen innan. Tyvärr var det ny officiell person som skulle inspektera och han dömde ut min placering direkt. Skitgubbe! Engelsman var han också så att försöka prata sig till ett undantag var inte att tänka på. Det var bara att springa och hämta bordsstativet och krypa på marken i vanlig ordning. Men det blev rätt bra ändå, så i slutet av dagen landade jag nog ändå på plus igen.









25 apr. 2013

Fotografer, blommor och remotekamera


Efter dagens dressyrpass i Scandinavium var jag sjukt frustrerad över kvalitén på bilderna, främst gällde det färgerna. Känns som att det inte går att få till en bra vitbalans ur råfilerna! Kamerans jpg-filer slår alla försök till redigering man försöker sig på. Inte blev det bättre när ryktet gick att ryttaren Patrik Kittel lämnat in en protest pga att några fotografer skrämt hans och andras hästar under tävlingen. Det visade sig senare att det var blommorna som var boven, inte fotograferna. Dagen räddades dock av den fantastiska öppna inställningen till remotekameror under hoppningen. Jag var inställd på att som vanligt mötas av regler som skulle förstöra alla möjligheter till en bra bild, men möttes istället av en trevlig chef som på frågan var kamerorna fick stå svarade: Var som helst, bara de inte är innanför hindret och i vägen för ryttarna. Överlycklig monterade jag snabbt upp kameran mellan två tätt stående hinder. Bilderna därifrån blev dessutom bra, i alla fall så bra det kunde bli under omständigheterna. Slutet gott, allting gott.












23 apr. 2013

Finn ett fel


Lämnade götet tidigt för att besöka bästaste Jörgen för lunch och bildredigering. När man sitter och gör vid bilder i datorn varje dag blir det lätt att man bara gör samma sak varje gång. Det var skönt att sätta sig ner och prova lite nya grejer utan att ha någon press att leverera bilderna direkt. Slängde ut alla gamla presets i camera raw och gjorde ett par nya som kommer användas flitigt framöver! Efter allt datorknapprande tog jag mig en dos frisk stadsluft från taket på Borås Arena där remotekameran placerades ut. Känner att det är dags för en liten styrkeinsats på den fronten nu när den värsta vinter- och kölddepressionen är över.










Elfsborgs första mål bortdömt för offside, men alla verkar inte bry sig om det. Frågan är, var kom han ifrån?


21 apr. 2013

Kartor och kollaps


Plåtade orientering för första gången idag. Kanonväder gjorde saken inte sämre och det var ett sant nöje att sitta i solen och försöka hitta vinklar att fota. Blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, men helt ok ändå. Fotboll blev det också, trist match fotbollsmässigt, men rätt händelserik ändå. Vid två tillfällen blev spelare liggande på gräset till synes okontaktbara. Första gången reste han sig efter en stund, vandrade av planen och sedan in i spelet igen. Nästa spelare bars av planen och rullades ut till ambulansen. Som tur var verkar det inte vara något allvarligt och han kunde gå in i ambulansen helt själv. Skönt det! I morgon blir det Elfsborg-Djurgården. Kanske det blir äpplen den här gången?














19 apr. 2013

The power of placering


När man snackar sportfoto är det ofta mycket timing, snabba kameror och feta objektiv inblandade i konversationen. Det man kanske missar mitt uppe i allt tekniknörderi är hur man ska använda det, och kanske framför allt, hur man ska göra för att få anledning att använda den. Svaret är enkelt men svårt att genomföra. Det spelar ingen roll hur mycket fancy utrustning du har, om du inte står rätt placerad. Utrustningen kan absolut underlätta om du står lite fel, men ingen kamera i världen kan (än så länge) vända på en person så man får ett ansikte i stället för en rygg. Precis som med remotekameror handlar det först och främst om att veta vad man vill ha, välja rätt optik och placera sig därefter. Sen är det bara att vänta och hoppas situationen man letar efter ska dyka upp. Därefter kommer timing. Så nästa gång det snackas utrustning eller hur ovärdigt det är med remotekameror, don't underestimate the power of rätt placering!









17 apr. 2013

Uppstart


Försöker som sagt att veva igång maskineriet igen, men det går trögt. Försöker komma på något intressant att skriva men det går inge vidare det heller. Kör på en vanlig samling med bilder i väntan på att något ska poppa upp.