Instagram

Instagram

11 juni 2015

Startskottet


Om någon har missat det kan jag nu meddela att VM är igång även för svensk del. I måndags gick premiärmatchen mot Nigeria. Det såg bra ut men slutade tillslut med 3-3.

Som vanligt i början på ett mästerskap är det en hel del administrativa fix som inte funkar helt från start. Som presskonferenserna dagen innan match till exempel. Först får vi inte ens gå till presskonferensrummet för vakterna. Sen får vi veta att fotografer bara tillåts de första fem minuterna. Väl inne blir dessa fem minuter till ca 30 sekunder då vi "bjuds in" att ta våra bilder. De annars så  fantastiska presskonferensbilderna blir om möjligt ännu mer fantastiska när personerna man fotar sitter tysta och stirrar ut i folkmassan.

I stort sett hela den svenska mediakåren missade dessutom Nigerias presskonferens inför premiärmatch eftersom vi kom ca fem sekunder försent till rummet där tillställningen hölls. Den hade då börjat och ingen fick varken komma in i eller lämna rummet. Som så ofta kan man med lätthet spåra uppkomsten av dessa problem till bristande kommunikation mellan vaktbolag och arrangör.

I övrigt var det förvånansvärt få saker som strulade.  Min remotekamera löste inte ut en enda gång under första halvleken, vilket var sjukt surt. Sen är det såklart också trist att Sverige inte lyckades få med sig tre poäng från premiären. På natten till lördag spelas den nu värdigt avgörande matchen mot USA. Hoppas på bättre lycka då, inom alla områden.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar