Instagram

Instagram

1 juli 2012

Det kunde gått illa


Idag kom jag kusligt nära en "första-gången-upplevelse" som man inte vill ha. Att inte komma in på det man ska bevaka. Detta var en kombination av okunskap, dålig planering och bristande information. Skulle fota på Uddevalla Grand Prix (motocross) och möttes av en parkeringsvakt som upplyste mig om att här kom man inte in om man inte ackrediterat sig minst två veckor tidigare. Jaha sa jag, var fanns den informationen? Men det visste han inte. Jag hade inte hittat något om detta på varken Uddevalla Grand Prix eller BMK Uddevallas webbplats. Försökte också kontakta dem utan resultat. Då tänkte jag att det kan man säkert lösa vid ankomsten till banan. Men det gick inte. Efter några telefonsamtal fick jag veta att detta var något som Internationella Motorsportsförbundet (FIM) hade hand om. Bra att den informationen fanns på arrangörshemsidan. När jag stått och ringt och mailat i 20 minuter kom vakten fram och frågade hur det gick för mig. Jag svarade att jag inte fick tag på den pressansvarige från FIM och fortsatte ringa. Han gick och kom 20 sek senare tillbaka med ett parkeringskort och en inträdesbiljett och släppte in mig. Jag tackade ett antal gånger så hemskt mycket och tryckte plattan i botten mot banan. Eftersom jag inte hade fotoackreditering kunde jag inte få någon väst när jag väl var inne och fick hålla mig på publikplats. Funkade väl hyffsat, den ökända mall 1A gick att genomföra men hade varit roligare att få gå runt inne på banområdet och fiffilura lite.

Samma sak hände mig på Svenska rallyt uppe i Karlstad förra året. Kom även där tillslut in men bara på publikplats. Precis som idag var man då tvungen att ackreditera sig till Internationella Motorsportsförbundet två veckor innan eventet. Varför ska motorsporten krångla till det så? Kan de inte lämna ackrediteringsuppdraget till arrangören och spara en massa krångel? Tänk om man var tvungen att ackreditera sig till FIFA varje gång man skulle på en allsvensk match. Hemsk tanke. Men nu har jag lärt mig och tar till mig och jobbar vidare.

Efter motocrossen for jag in till Uddevalla för att plåta en träning med Damlandslaget i handboll. Himla gött gäng alltså, alla var supertrevliga och hjälpsamma. Nisse har drillat dem väl! Det tränare mot Pojkar 94/95 från Kroppskultur som blev coachade av Magnus "Bagarn" Johansson, kul att se!

I morgon sticker jag till Halmstad för ett västkustderby i Superettan mellan just Halmstad och Falkenberg, det är ju derbyn där nere i år när halva västkusten spelar i samma division. Lev väl, tjenaaaaa!

4 kommentarer:

 1. Märkliga regler helt klart.
  Kanske läge att ta upp den bristande informationen med arrangörerna?
  Eventuellt också med Sportjournalistförbundet?

  Bättre information från arrangörerna vore ju helt klart att föredra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Framförde just detta till de som satt i "Welcome Office" och de skulle framföra det till rätt personer inför nästa års arrangemang.

   Radera
 2. Du är på väg att bli svensk mästare i panoreringar :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha, jo, det blir några stycken ;-) Jobba mig så sakta nedåt i tiderna. Men inget har slagit speedwaybilden på 1/8-del än. Ligger mest runt 1/25-1/40. Men om man ska fega (vilket det tyvärr bli när de stora namnen dyker upp) kan man komma så långt upp som 1/100.

   Radera