Instagram

Instagram

15 mars 2011

Tunga grejer


Har några lediga dagar nu efter Portugal och tar det lugnt hemma hos älsklingen. Igår gjorde jag och Stiller dock en insats och assisterade Joel när han gjorde ett första stopp på sin Sverige runt-resa för att plåta lag- och porträttbilder på de damallsvenska lagen. En del bärande blev det när man skulle dra in en halv fotostudio på andra våning i Gothia Towers.



Detta för mig osökt in på fotografjobbet och vilken fysik som egentligen krävs. När man ser en fotograf är oftast det första man ser en kamera, om det är en sportfotograf, en kamera med ett stort objektiv. Vad man inte ser är väskan på 20 kg (jag har vägt den) som han kom dit med och släpar runt på hela dagarna, eller att kamerorna han sitter med i 90 min under en fotbollsmatch väger 7 respektive 4 kg.

Innan jag började mina dagar på Bildbyrån fick jag följa med min mentor och numera arbetskamrat Nils Jakobsson och plåta fotboll. Detta var innan jag hade eget enbensstativ och fick därför sitta med handhållen kamera hela matcherna. De första minuterna kändes det bra, men allt efter att matchen fortskred intog jag ett mer och mer horisontellt läge på pallen med armarna stödda mot magen. Inte den mest optimala arbetsställningen skulle någon med kunskap om ergonomi antagligen säga. Som tur är råkar fotografjobbet också vara det bästa jobbet i världen, vilket gör det till en mycket smal sak och inte något att fästa större vikt vid.

Man får se det som en jobbförmån, gratis styrketräning på jobbet!

2 kommentarer:

  1. Ett enbensstativ är en ganska smal sak att fästa större vikter vid.

    SvaraRadera
  2. Sant, en enkel sak dessutom. Lätt att ha med sig och smidig att använda :)

    SvaraRadera