Instagram

Instagram

11 dec. 2011

Utomhushockey


Jag hade av någon anledning sett fram emot den här matchen i Jönköping. Det var utomhus 18 000 försålda biljetter, bra förhandsinfo om fotoplatser och allt. Att det kanske skulle regna eller snö gjorde inte så mycket, förrän jag ställde mig i fotobåset. Eller kanske snarare, där det skulle varit ett fotobås. Där fanns nämligen inget, bara en hög ogenomskinlig plexiglasskiva.



Det vara bara till att försöka hitta ett ställe där det var mer fotovänligt. Dessvärre var hela rinken ganska fotosäker och jag övergick till att försöka hinna en högre position att jobba från. Det visare sig dock inte heller funka då läktarna var överfulla och utsikten från tornen var skymda av säkerhetsnätet. Det var bara att finna sig i att bilderna inte skulle bli helt hundra. När jag så satt där damp det plötsligt ner en puck 50 cm från mig varpå alla som tagit av sig hjälmarna tog på sig dem igen.





Efter tre perioder och runt fyra minuter sudden death tryckte så Linköping in det enda och avgörande målet och avgick med segern. I sista perioden lyckades arrangören få fram en pall som fyra fotografer snabbt kastade sig över och därmed kunde hänga sig över plexit och få några skrapa bilder i alla fall. Skönt det, kvällen blev delvis räddad.








.


 

2 kommentarer:

  1. Pallen räddade min kväll iaf! värdelöst att dom inte byggt något fotobås...

    //dalle

    SvaraRadera
  2. Samma här, blev som sagt lagom glad när jag upptäckte avsaknaden av bås... Men det gick ju vägen ändå :)

    SvaraRadera