Instagram

Instagram

24 nov. 2012

Fotomässan


I går var jag på fotomässan i Stockholm med bästaste Jörgen, presentation:


Dagen började redan vid 04:45 när klockan from hell ringde och väckte mig. Eftersom jag sedan inte var vid stånd att ta en någon bild med bloggkameran förrän vi anlände i Stockholm är det där vi börjar. 

Glada Jöggemannen tömmer bilen innan tjuven gör det och lägger parkeringslappen på plats.

Väl inne besökte vi green room (väldigt olikt green room man ser på tv) innan ta tog oss ut på mässgolvet.

Det första man ser är de två giganterna. I alla fall den ena. Gick en kall rysning genom min vänstra sida när man gick ner för mittgången. Som tur var värmde det gott från höger.

Gillade speciellt hur Canon ställt upp sina testkameror. Undermedvetet uttänk så deras kunder skulle se hur fint allt var hos Nikon istället?

När vi stod i matkön upptäckte jag speglar i taket som självklart skulle förevigas.

Efter maten lyssnade vi på John Hagby som pratade om hur han jobbade med småblixtar. Började genast undra hur man klarat sig utan en Lastolite Ezybox II Octa och ett par Elinchrom tripod 52-190cm.

När John var klar gick vi snabbt vidare till stora scenen för att få sittplatser till föreläsningen med Joe McNelly. I väntar på att det skulle börja upplyste Jörgen mig om en kamerateknik som jag aldrig utövat innan, camera tossing. Slutartiderna inne i mässhallen var dock inte till fördelaktiga.

Sedan lyssnade vi på en av de bästa och mest inspirerande föreläsningarna jag någonsin varit på. Så bra var det. Tyvärr pågick den bara 50 min. Joe hade hinkat svenskt kaffe innan och upplyste alla om att han nu förstod varför metamfetamin inte behövdes i Sverige.

Efter föreläsningen smälte vi alla intryck med en liten fika under spegeltaket.

Innan vi lämnade bygget blev vi invinkade hos Matte och Benke i Nikons NPS-rum för lite mer kaffe och tjöt.
Mycket trevligt!

Efter en stund kom Matte på att de hade ett testexemplar av det nya 800mm-objektivet liggande som han genast gick och hämtade så vi fick prova. Kan mycket väl bli mitt nästa porträttobjektiv, så skarpt var det.

Innan vi lämnade huvudstaden hann vi också med att möta upp mannen, myten, legenden, och numera bossen, Joel Marklund för ännu en liten fika och trevligt tjöt.

Fulla av nya intryck, ideer och kaffe/cola satte vi oss sedan i bilen och åkte hemåt.

Jag fick en bild precis när vi övergår till ljus-hastighet.

Bilen tyckte dock inte om detta på de välsaltade östgötska vägarna och kaptenen fick stanna och tvätta lite.
Bra avslutning på en mycket bra och trevlig dag!


2 kommentarer:

  1. Hahahaha.... helt underbart Calle :D
    Det var en helt fantastisk dag med bästa resesällskap och full fart hela tiden.
    Kan bara hålla med Dig i det Du skriver och förbanna mig själv för att jag inte fotade mer.
    Och Du, efter alla möten med duktiga kreativa fotografer och lite fundering så kommer jag numera ALLTID att använda halsduk då jag jobbar. Jag tror det är grejen.

    SvaraRadera