Instagram

Instagram

6 sep. 2012

Paralympics, Dag 10


Tänkte bjuda på en liten bakom kulisserna idag. Inte så mycket mer att säga om det utom att det blir många bilder i detta inlägg. Så ta dryck och snacks av valfri sort (själv har jag Fanta och Pringles här) och ta det som det kommer.

Först brukar man få vänta lite på att få komma in i internationella zonen. Gör ingenting, så länge det är sol.

Sen är det en busstur till presscentret som gäller. Mycket buss åker man eftersom det oftast är smidigaste sättet att ta sig till de olika arenorna. Åkte tunnelbana till skyttet en gång. Då fick man gå med all utrustning i 20 min. Numera åker jag buss.

Ryggsäcken man fick som gåva när man anlände höll i en knapp vecka.

Lite mat få man trycka i sig när tillfälle ges. Här är dock bilderna i fel ordning. Självklart åt jag riktigt mat innan jag och Ekströmer (höger) delade på en kaka. Lindkvist (vänster) var lite sen denna måltid så han fick ingen efterrätt.

Trångt i matsalen.

När man sedan är ute på arenorna kan man, om man har tur, stöta på en del sällsynta exemplar av fotografus denäldrikus. Här en man mitt på VIP-läktaren i skyttearenan. Kommer man en sådan utrustning får man nog stå var man vill.

Nog har man sett en del skyltar för nödutgångar, men denna var ny. Dessutom saknades själva nyckeln.

Har man tur får man ibland titta in hos de stora byråerna. Denna fotoplats under tv-kamerorna framför mållinjen på löparbanan är i vanliga fall reserverad för typ, Getty Images, AP, AFP och Reuters. Men under Paralympics fick även vi dödliga komma in där.

På tal om fotopositioner. Vi stillbildsfotografer får ju ett helvete om vi skulle råka sticka in ett hårstrå framför en tv-kamera. Själva har de inga problem med att stå mitt i vägen.

När det sedan blir guld kommer den svenska flaggan fram. Jonas visar hur det ska göras.

... och Jonas visar hur det ska göras.

När det blir guld kan det också hända att man får följa med ut på specialuppdrag. Dessa medför ofta konstiga men ändå fullt normala arbetsplatser för journalister och fotografer.

Sköter man sig då hela dagen kan det vara så att man får lite belöning för sitt slit. Foto: Malin Wahlberg.


Lite bilder från dagen så också. Guld till Jonas Jacobsson blev det, hans 17e Paralympiska guld, ska tilläggas. Var också på rullstolsrugby på eftermiddagen. DET var häftigt!


.


8 kommentarer:

 1. Toppenbilder, givande story och jätteskönt att Jonas fick ngt mer än två korvar i en ask :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Hahaha! Jo, han var så nöjd så :-)

   Radera
 2. Trevligt med "bakom scenen bilder" varvat med idrottsbilder till morgonens frukostläsning.
  /Niklas

  SvaraRadera
 3. Härliga bilder i en härlig blandning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket Jörgen! Det är ju sånt här jag själv vill läsa så det vore ju synd och skam om man inte gjorde det själv lite då och då ;)

   Radera