Instagram

Instagram

8 sep. 2012

Paralympics, Dag 12


Säkerheten är ju ganska så påkostad här i London under de här veckorna. Var man än tittar så finns det en militär, polis eller funktionär. Därför har jag försökt vara lite försiktig med vad man säger, i alla fall med vissa ord. Som bomb till exempel. Men när man sitter i en dödstyst arena inför en start eller ett kritiskt moment i spelet drabbas jag dock av en otrolig lust att skrika ut just b-ordet eller något annat med samma innerbörd bara för att se vad som skulle hända. Skulle alla slänga sig på marken och skrika eller sitter det en kula i skallen på mig innan någon annan hinner reagera? Jag har dock lagt band på mig och helt enkelt hållt käften och refererat till bomb som b-ordet.

Men det blev ändå lite spännande när jag skulle gå igenom säkerhetskontrollen i morse. Jag har precis gått igenom och står och väntar på att mina grejer ska röntgas. Kameraväskan med enbensstativet i ytterfacken kommer glidande på bandet och en av de två officiella paralympiska kostymmännen som är bakom mig i kön ser att det håller på att ramla ner på marken så han tar helt enkelt tag i det och lägger det till rätta. Men inte utan att yttra orden "that is definitely a bomb" och pekar på stativet. Säkerhetskillen som står på andra sidan bandet kollar förskräckt upp men inser ganska snabbt att mannen i kostym bara skämtade. För att lätta ytterligare på stämningen slänger jag ur mig något i stil med att "I sure hope not, cause I have to hold on to it the whole day". Det skrattas lite men för säkerhets skull får jag öppna kameraväska för en extra kontroll. med tanke på reaktionen kändes det bra att inte ha slängt ur sig en liknande fras i en knäpptyst fullsatt arena..Anna-Carin och Ingela gick vidare till final i lagturneringen i bordtennis

Goalballtjejerna slaktade Finland i bronsmatchen och fick med sig fina medaljer.


 .

.


Peter och Stefan har utrotat fransmän i dagarna två och fick idag varsin guldpeng som belöning

Jeffrey tog silver i kula6 kommentarer:

 1. Som alltid kanonbilder. Clownnäsan blir givetvis en klassiker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket Ingemar! Jo, men man kan liksom inte riktigt låta bli ;-) Försökte väga upp det med en annorlunda bild från tennisen istället.

   Radera
 2. Många bra bilder här, gillar att du fångat många med glädje och känslor i. Den sista bilden har grymt bra fartkänsla.
  Tyvärr så är det nödvändigt med hög säkerhet då historien visar att inte ens ett OS är fredat från illdåd fast det borde vara det då det skall främja gemenskap och glädje för alla länder genom idrott. Men visst är det lockande att typ säga något som man inte ska göra i vissa lägen, det är nästan svårt att tygla sig, hehe :)
  /Niklas

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket Niklas! Säkerheten är ju självklart viktig, och det är ju bra att de tar det så seriöst. Men det gör det ju också väldigt tacksamt att driva med ;-)

   Radera
 3. Så j--la goa bilder Calle. Du har under alla dager fångat idrottsmännen/kvinnorna på ett underbart sätt.
  /Jörgen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så hemskt mycket Jörgen! Vad roligt att höra :-)

   Radera