Instagram

Instagram

10 dec. 2012

Det där med flyg


Det känns som att det råder en enad mening om att flyg ofta är försenade. Kan detta bero på att alla dessa flyger genom Berlin, Tegel? Just den flygplatsen måste nämligen vara en av de sämst planerade i världen. Den består av fyra terminaler, A, B C och D. Men man kan inte gå från den ena till den andra utan att behöva gå igenom säkerhetskontrollen en gång till. I A och B-terminalen görs detta nämligen vid varje gate, i C gör man det innan man kommer in till gaterna och D vet jag inte för där har jag aldrig varit.

När man då kommer med ett försenat flyg från Zürich till terminal A och ska till terminal C för att flyga till Göteborg måste man alltså först spring från A till C, gå igenom säkerhetskontrollen (som saknar fast lane), bli stoppad som vanligt för en extra kontroll (händer bara när man flyger Air Berlin) i ett avskilt rum där de drar papper i väskan och letar efter spår av sprängämnen eller nått. Då är det för övrigt fem minuter till planet mot Göteborg ska lyfta. Men som tur är var även detta försenat så jag hann med! GÖTT!

Sedan blev det lunch och film i soffan. Går man upp vid 04:15 får man faktiskt ta en paus innan det är dags på nytt. Innebandy igen, nästan, när det spelas ute så kallas det bara för bandy. Gais-Sandviken var det som gällde och Sandviken vann. Godnatt!

2 kommentarer:

  1. En väska saknades för IBM-gänget vid ankomst Landvetter. Gissa vems...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ånej! Hur lyckades de med detta? De borde ju legat tillsammans så då borde fått ut alla i tid? Som sagt, förmodligen världens sämst planerade flygplats. Hoppas den kom idag eller i morgon :-)

      Radera