Instagram

Instagram

20 juni 2015

Lite bakom och inför


I morgon går jag in på fjärde veckan här i Kanada. Tänkte att det då passar bra med lite bakombilder. Det är en hel del fix och trix med alla resor och transporter. En vanlig kommentar när vi berättar om vilka städer vi varit i och ska till är att ni då har sett mer av Kanada än de flesta kanadensare.

När man är ute på jobb är det ganska lätt att jämföra journalistkåren med boskap. Detta gäller i synnerhet på mästerskap. Idag fick vi inte ens gå från mediacentret till planen utan att gå i samlad trupp med eskorterande volontär. Det finns en inritat område där vi får stå och inte en fot får vara utanför. FIFA gillar sina regler som ingen egentligen kan förklara, det bara är så och alla man frågar levererar dessutom olika regler. Ungefär som i Ryssland och Qatar, vad har de tre gemensamt nu igen? Oklara besked och ändringar gör boskapen lite orolig eftersom de inte har en aning om vad som gäller för dagen och oroligheter uppstår lätt. Journalisten är i övrigt ett väldigt lättskött boskapsdjur. Finns det bara intervjutillfälle, internet och el är det oftast lugnt. Får de även arbetsplats, vatten och mat är de väldigt nöjda.

Kontoret i Toronto.

Under VM räcker det inte att bara ha ackreditering till mästerskapet för att få gå på match. Här ska man också ha biljett till själva matchen för att komma ut till planen. Beroende på var man kommer från och vilken typ av medie man jobbar för så blir man indelad i olika grupper. Internationella agenturer och spelande lags fotografer hamnar i grupp 1. Då ska man hämta upp sin biljett 3,5h innan matchstart då man också väljer vilken plats man vill sitta på under matchen. Där sitter man sen för man får varken ställa sig upp eller byta plats förrän i halvtid.

Kontoret i Winnipeg.I väntan på försenad spelarbuss.

Flyg från Winnipeg till Edmonton.

Hämta hyrbil i Edmonton.

En normal dag på jobbet.Väntan på att man ska få hämta ut sin matchbiljett.

Fotografernas helga skrift på arenan i Edmonton. Allt man får och inte får göra, enkelt och bra.


I morgon (lördag) möter Sverige Tyskland här i Ottawa där vi nu befinner oss. Vid vinst åker vi vidare till Montreal och vid förlust åker vi hem.
1 kommentar: