Instagram

Instagram

24 maj 2012

Bakom kulisserna del 1


Innan jag började på Bildbyrån var det bästa jag visste att läsa på fotografbloggar om hur det var att jobba som sportfotograf. Hur det såg ut bakom kameran helt enkelt. Det var dock inte så lätt att hitta sådana inlägg, därför ger jag nu mitt bidrag till samlingen.

Uppstigning 07.00 för frukost och bussresa till arenan. Där står det ett stort vitt tält som fungerar som mediacenter. Varför ett tält utanför arenan undrar ni. Jo för det är sällan det finns tillräckligt stora utrymmen i arenorna för all media som kommer till ett EM.


När man väl ska in och plåta måste man självklart gå in i själva arenan, i det här fallet, simhallen. Där finns det speciella platser för oss fotografer att stå på. Under EM huserar jag med ett antal andra fotografer på ett område ca 10x3 m utmed basängens ena långsida. Under förmiddagarna då det är försöksheat kan man få ställa sig på kortsidorna för att få bilder framifrån på simmarna. Under semi och finalpassen på kvällen är det dock endast långsidan som gäller.När någon vunnit blir det prisutdelning och har man en simmare från sitt land på pallen får man följa med fram till podiet för att ta bilder under medaljceremonin. Fick man inte plats vid podiet får man snällt vänta tills vinnarna går förbi fotoplatsen och då får man slåss om plats för att få en bild.När bilderna är tagna sätter man sig i första bästa hörn och skickar det viktigaste. Sen är klockan 19.30 och man kan blogga lite och kolla nättidningarna efter Bildbyråbilder. Sen tar man bussen till hotellet igen och äter middag, kanske rensar datorn på överflödiga bilder och går och lägger sig.

Uppdatering! Mer bakom kulisserna i rörlig form på Jens L'Estrades blogg, kolla på't!


7 kommentarer:

 1. Föredömligt blogginlägg :), kul att se!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att det uppskattas, ska försöka gör några fler delar här de sista dagarna. Stay tuned!

   Radera
 2. Blir lite avis ;-) Allsvenskan slut och efter onsdagens derby blir det lite vacum på roliga sportjobb framöver...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vacum på stora sportjobb ja ;) Går säkert att hitta något kul att göra, som dessutom inte har några restriktioner när det kommer till fotomöjligheter. Snackade med en fotograf här som påpekade just att om du vill ta snygga simbilder till din portfolio eller liknande så är det nationella eller mindre tävlingar som gäller. På ett EM är det så mycket regler och annat runt omkring som hämmar en. Men det är kul ändå ;-)

   Radera
 3. Snyggt jobbat Carl, som vanligt, och kul läsning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket Jörgen! Jo men det är mer sånt här man borde göra. Problemet är att man inte alltid har tid att ta andra bilder än bevakningen kräver ;-)

   Radera
  2. Så är det Calle, tid finns det gott om men inte till allt det kuliga ibland.

   Radera