Instagram

Instagram

13 maj 2012

Göteborgsvarvet


Det var kaos, total kaos. Skulle skicka bilder via Shoot It Live för första gången och som vanligt brakar uppkopplingen samman. Som att det inte var nervöst och stressigt nog att göra denna tjänst för första gången liksom. Kunde inte ens ringa ett vanligt samtal vissa stunder, kanske inte så konstigt att det bara gick iväg två bilder från kameran. Fick skicka resten via datorn, även om det inte gick mycket snabbare där. Frågan är om man ska skaffa en sån där 4G-grej, snart kommer väl det nätet också vara överbelastat så fort det är evenemang av nått slag. Sladd är väl det enda andra alternativet, men känns ohållbart att springa runt med en sån över hela Slottsskogsvallen.

Var kul dock att göra något nytt även om jag hade något nedsatt kreativitet pga uppkopplingsproblemen. Hade man haft sinnesnärvaro nog kanske man tagit sig tid att spana kändisar som sprang, men jag var upptagen med att kolla statusen på WT-4an (sändaren från kameran). Sista bilderna idag blev på fadern min som sprang loppet för första gången och på tiden 2h12min. Inte var han trött när han kom i mål heller, han kunde ju fortfarande prata utan att flämta ihjäl sig. Bra jobb farsan!

3 kommentarer:

 1. 4G is the shit!
  Har kört den en del, bl.a. på ishockeyslutspelet i Kinnarps Arena.
  Funkar ju faktiskt, till skillnad mot 3G.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, funkar ju just nu. Frågan är hur det blir i sommar när fler 4G-mobiler kommer.

   Radera
  2. Ännu så länge så sker inga som helst röstsamtal i 4G-nätet.
   Orsaken till det är att man faktiskt ännu inte har bestämt vilken standards som skall gälla för röstsamtal.
   Sedan så erbjuder 4G helt andra möjligheter att hantera stora mängder dataflöden.
   Det lär ta rätt lång tid innan 4G-näten är tillnärmelsevis lika belastade som 3G-näten, och jag har svårt att tro att någon av operatörerna inte lärt sig av misstagen med 3G-näten.
   En mycket stor del i problemen med data via 3G är att operatörerna inte alls hade förväntat sig den explosiva tillväxt i datatrafiken som skett de senaste åren.
   Så jag tror inte att du behöver vara så orolig för det.

   Radera