Instagram

Instagram

7 mars 2012

Simply the best


Sjuk dag idag alltså! Har hängt med USAs damlag från morgon till kväll och varit med om det mesta från Portugisiska FBI-agenter till häng på Pia Sundhages hotellrum.

Men allt började med träning, eller egentligen utanför spelarhotellet där Megan Rapinoe kallade mig paparazzi och ursäktade sig snabbt när hon såg den stötta blicken i mitt ansikte. När vi sedan lämnade träningsanläggningen gasade en bil med V6a och tre karlar i skinjackor och solglasögon upp framför oss. De låg sedan bakom den sista spelarbussen med militärisk precision. Hade man satt en järnstång mellan deras bilar hade de suttit där utan fästen. De fick snabbt smeknamnet FBI. När vi kom till hotellet gick de snabbt igenom lobbyn och en av dem satte sig med ett vakande öga på alla närvarande.

 


Sedan blev det lunch, fick mördande blickar av Hope Solo för att jag tog bilder när de åt. Men presschefen sa att det bara var att plåta på, de var så vana så. När vi sedan väntade på att Pia skulle bli klar för snack bjöd hon upp oss på sitt rum för att vänta där. Var mer en lägenhet än rum, med svårslagen utsikt över atlanten. Vid snacket presenterade vi en liten film för henne där jag och Sundberg mjauar och voffar amerikanska nationalsången, det gick hem. Har oslagbar öppningsreplik nästa gång vi stöter på varandra: Tja, Carl Sandin från Bildbyrån, han som mjauade amerikanska nationalsången i Algarve, men även Pia bjöd på lite sång.

Rundade sedan av dagen med porträttfoto av en svensk spelare. Hoppas på mer Sverige i morgon när det är spel om tredjeplatsen mot just USA. Tjenaaa!

ps, glöm inte @bollcalle på twitter!

1 kommentar: