Instagram

Instagram

2 dec. 2012

Den där nedrans knappen


Det finns en sak i mitt i-landsproblematiska liv som gör mig mer irriterad än något annat; När folk trycker på knappen vid ett övergångsställe utan att det finns skälig orsak till det. För att dra ett exempel. Jag kommer åkande på en 400m lång raksträcka. Denna raksträcka har två övergångsställen. Båda är bevakade med trafikljus som endast blir röda om någon trycker på knappen. Klockan är runt ett på natten, jag är enda bilen som åker på raksträckan. Jag ser en person gå av spårvagnen 300m längre fram. Denne går fram till övergångsstället trycker på knappen FÖRST och kollar SEDAN upp och ser att denne hinner över vägen långt innan jag passerar. Personen går över vägen och är borta innan jag är framme. Jag måste stanna för rött ljus, starta om från 0, slösa onödig disel och blir fantastiskt förbannad.

Så snälla ni som går i trafiken. Kolla om det kommer någon bil innan ni trycker på knappen. Eller bara vänta tills den har passerat så spar du miljön på ännu en onödig acceleration. Det kan till och med gå fortare att låta bilen passera än att vänta på att gubben ska bli grön.

Dagen bjöd annars på innebandy i Mölnlycke. Men först två bilder som jag inte fick med i gårdagens inlägg. Tjenaaaaa!2 kommentarer:

  1. Den där knappen är ju till för att tryckas på :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är knappen för att avfyra katapultstolen också, men inte trycker man på den i onödan ;-)

      Radera