Instagram

Instagram

20 jan. 2012

Anpassning


Det är väldigt fint här i Kristiansand. Ska ta en tur på stan i morgon med kameran och dunka upp lite bilder i morgon tänkte jag. Det finns till och med en mindre variant av Älvsborgsbron som vi åker över för att ta oss från hotellet till arenan.


Det har varit full rulle idag. Först träning med Häcken, sedan intervju med Eddie Hernandez på spelarhotellet (missa inte den i morgondagens GP), sedan tillbaka till hallen för att föreviga Gais träning också. Sen var det äntligen tid till mat också, en allt för nedprioriterad detalj i resevardagen. Den slukades delvis i bilen på väg till hotellet där de sista bilderna också fixades och skickades hemåt. När jag satt där och gjorde en bild som fotats på ISO 200 slog det mig hur mycket mer den gick att jobba med. Det fanns mer färg, mer ljus, mer svärta, ja mer av allt att jobba med. Det är ju tyvärr så att kameran sällan får jobba under ISO 4000, speciellt nu på vintern.

När jag fick veta att det var en inomhuscup jag skulle på i Norge blev jag direkt lite anti eftersom hallar sällan bjuder på några speciellt bra ljusförhållanden. När jag såg hallen första gången dock så blev jag genast gladare. Det kändes till och med riktigt bra, även när jag kom in och såg belysningen. Den glada känslan avtog dock mer och mer när jag så småningom insåg att det var 1/400 f4 ISO 6400 som gällde, med andra ord, det var dåligt ljus även här, bra temperatur på det dock! När jag då idag kom och insåg att lamporna inte ens var på kändes det riktigt tungt. Solen blev dock min räddning. Sidorna på arenan består nämligen av genomskinliga plast där de underbara ljusstrålarna kunde ta sig genom. De inte bara räddade min dag, de gjorde förhållandena mycket bättre, i alla fall på ena planhalvan.

I morgon är det match igen, både för Häcken och Gais, på dagtid! Hoppas solen lyser lika mycket då, och att de har på matchbelysningen. Då kommer det bli en skön dag!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar